News

2018-02-18

Dr.Don Lush Gjergji

 

Kush është për ne Shqiptarët Gjergj Kastrioti – Skënderbeu?
Kaluan 550 vite pas vdekjes së tij. Shumçka ka shkruar historiografia botërore, diçka më pak ajo arbërore dhe shqiptare. Megjithatë kemi mjaft elemente për ta portretizuar dhe paraqitur atë në dimensione historike dhe aktuale. Figura e tij zgjon gjithnjë shumë mendime, vlerësime, shqyrtime, këndvështrime, deri te kundërshtimi, urrejtja, keqinterpretimi, frika nga e vërteta dhe jeta e tij.

2018-02-17

Pavarësia e Kosovës, është ngjarja më madhore në historinë e vendit tonë pas pavarësisë së Shqipërisë

Liria dhe pavarësia e vendit tonë, është realizuar me mund e sakrificë të madhe të popullit të Kosovës dhe fal ndihmës së vazhdueshme të komunitetit ndërkombëtar, në krye me SHBA-në dhe BE-në. Kosova u është mirënjohëse pafundësisht këtyre vendeve mike.

 

2018-02-16

Zef MORINA

 

Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës,

po ju drejtohem me ketë opinion timin, në mënyrë të veçantë i drejtohem elektoratit demokristianë, të cilët, për më shumë se dy dekada, i përfaqësoj në skenën politike të Kosovës.
Më 17 shkurt të vitit 2008, falë votës Tuaj, unë isha deputet i Kuvendit të Kosovës, së këndejmi dhe i privilegjuar e shumë i nderuar, që pata mundësinë të isha njëri ndër nënshkruesit e Pavarësisë së Kosovës, këtij akti më sublim, të historisë sonë më të re. Ishte ëndrra shekullore e popullit tonë, tash më e bërë realitet, e njëmendësuar, falë gjakut të sa e sa brezave ndër mote. Dhe Ju demokristianë të dashur, dhatë një kontribut të çmuar për arritjen e lirisë dhe shpalljen, bërjen e Kosovës shtet të pavarur. Me këtë, Ju keni shkruar një faqe të ndritur të historisë sonë kombëtare; Ju jeni pjesë e kësaj historie.

2017-12-24

Të gjithë shqipëtarëve në Republikën e Kosovës, Shqipërisë dhe anembanë globit që festojnë këtë natë të shenjtë nga zemra u uroj, Gëzuar Krishtlindja!

Le të jetë kjo festë e madhe shpresë se e nesërmja, për ne dhe fëmijët tanë do të jetë më e mirë dhe çdo ditë e vitit që vjen dhe Krishlindjet e ardhshme ti festojmë ashtu siç meritojmë, me besim e shpresë të madhe dhe të bashkuar më shumë se kurrë.

Uroj qe gëzimi, shpirti e magjia e kësaj feste të sjellë më shumë paqë, dashuri dhe mbarësi në zemrat tuaja, në çdo vatër shqiptare dhe anembanë trojeve tona!

Për shumë mote, Gëzuar!

Ukë Berisha
Kryetar i Partisë Shqitare Demokristiane të Kosovës

2017-12-13

Ishte një atmosferë mjaft mirë e organizuar në ,,Restaorant zur Wage‘‘e pronarit Anton Kaqinari, të cilin e falenderojmë për mikpritje dhe shërbim cilësorë.

2017-10-16

Gjakova sot deshmoj frymen e bashkimit të madh për fitoren e madhe të PSHDK-së

“Republika e Kosovës, në agjendën e saj, ka proklamuar pa asnjë alternativë tjetër, rikthimin në familjen e popujve të lirë Europian. Mirëpo, veprimet politike dhe shtetërore të Kosovës, kanë bërë shumë pak për të sendërtuar këtë aspiratë jetike të Kosovës.

PSHDK-ja vlerëson se rruga europiane e Kosovës po tronditët rëndë nga mospërfundimi i ndërtimit të shtetësisë së Kosovës, nga rritja e islam...izmit politik, i cili është duke kontrolluar një pjese të debatit publik, të institucioneve religjioze dhe është infiltruar në institucione shtetërore. Ofensiva neo-otomane diplomatike, politike, shoqërore dhe fetaro-kulturore kundër Kosovës dhe grupet e ndryshme radikale po rrezikojnë ekuilibrin e krijuar me mund në Kosovë, dhe na japin një pamje të shëmtuar në arenën ndërkombëtare.

Rruga jonë përpara duhet të trasohet me dialog të brendshëm, me strategji të qartë për të avancuar proceset tona integruese, si në raport me etnitë e tjera, qytetarë të Kosovës, ashtu edhe me vendet fqinje dhe me partnerët tanë ndërkombëtarë, që qëndruan pranë nesh në periudhën tonë më të vështirë.

Pa një vizion demokristian nuk ka se si Kosova të bëhet pjesë e integrimeve evropiane. Ashtu sikunder ishte para luftes: pa demokristianet, nuk do të arrihej ndërkombetarizimi i çështjes së Kosovës”.

 

Kliko këtu për të parë Videon

https://www.youtube.com/watch?v=nRmn3-rrjIw

2017-10-13

Eduard Frrokaj

 

PSHDK perfaqeson nje tradite politike te rrugetimit historik ne shtetndertimin e Kosoves . Eshte Parti e sfidave , pergjegjesise , respektit per shtetin laik , demokratik , liberal dhe frymen kombetare , e ndertuar mbi vlerat e djathta politike u konceptua nga koloset e ndertimit te shtetesise se Kosoves Presidenti historik Rugova dhe figura e respektuar Akademike dhe Kombetare e kolosit Mark Krasniqi . Sot Partine ...Shqiptare Demokristiane e presin sfida te reja ne rrugen e shtetndertimit . E pret pergjegjesi qe te kanalizoj politikat e saj ne sferen politike dhe sociale ne dobi te elektoratit i cili eshte ne nje presion historik ne mes te Kosoves dhe Perendimit .
Eshte koha qe te kanalizohen keto politika ne dobi te elektoratit , vizioni dhe guximi nuk mungojne , politikat programore dhe perkushtimi i kandidateve eshte ne nivelin me te larte te perfaqesimit ,prandaj kjo eshte kohe e kthimit ,pergjegjesise , respektit per te kaluaren politike ne trasimin e rruges per te ardhmen .
Gjakova dhe Kosova me Partine Shqiptare Demokristiane perfitojne vlerat me pozitive politike , kulturore dhe kombetare prandaj vota per numrin 86 eshte vote e beses dhe shpreses , vote e ndryshimit dhe pergjegjesise .
Ky eshte moment qe te bashkuar te shkojme drejte fitores se madhe per Gjakoven dhe Kosoven . Bashke drejte fitores me numrin 86 dhe PSHDK!

2017-10-12

Në prani të  simpatizantëve dhe përkrahësve të PSHDK-së, dega e PSHDK-së në Trakaniq, ka organizuar sot një tubim me qytetarë ku mori pjesë kryetari i BD-ve të PSHDK-së në Gjakovë Anton Shalla ,si dhe disa nga kandidatët e PSHDK-së pë asamble komunale dhe antarë të kryesisë.

 

"Qeverisja e PSHDK-së me parterët e sajë mundësohet vetëm nga vota e juaj ndersa përgjegjësia për katër vitet e ardhëshme do të jet e jona dhe kjo qeverisje  do të jetë qeverisje e zhvillimit ekonomik, ne do t’i mbështesim idetë e rinisë dhe do t’i implementojmë ato. Këtë dinamizëm të rinisë demokristiane  nuk do ta zbehim, por do ta forcojmë,ne do te kemi rritje 300% ne zgjedhjet e 22 tetorit,jemi bashkuar për fitore dhe të bashkuar do te festojmë fitoren me 22 tetor.”, ka thënë kryetari Anton Shala.

 

Trakaniqi edhe kësaje rradhe në mbeshtetje të PSHDK-së, sikurse Qerimi, Lug bunari, Beci dhe Zhdrella ku sonte na priten dhe na perkrahen pa rezerve.

 

Të bashkuar për fitore. Voto PSHDK nr. 86!

2017-10-12

Po vazhdon mbajtja e tubimeve me elektorat, me anëtarë dhe simpatizantë për ti dhënë mbështetje kandidatëve të PSHDK-së për Kuvend të Komunës ku po shpalosët programi dhe vizioni e PSHDK-së për zhvillimin e Komunës së Klinës në katër vitet e ardhshëm të qeverisjes.

Në të gjitha tubimet në Komunën e Klinës, PSHDK-ja po gëzon përkrahje të madhe te qytetarët, që garanton sukses. Demokristianët janë të vendosur në mbështetje të PSHDK-së që tregon vlerësimin e tyre për punën tonë dhe besimin për angazhimin tonë. #PSHDK86

2017-10-11

Me sloganin "Të bashkuar për fitore", Partia Shqiptare Demokristiane e Kosovës (PSHDK) sot ka mbajtur tubim zgjedhor me elektoratin e saj në Fshaj,Ujz dhe Firze.

 

Në fjalën e tij të rastit, Kryetari i BD-ve Anton Shala tha se këto fshatra kanë mbetur dhe janë anashkaluar nga investimet   , dhe në vazhdimësi ka nevojë për mbështetje  dhe investime. Në mandatin e ardhshëm do të kemi përfaqësim prej secilit  fshatë në Kuvend Komunal në Gjakovë,këtë do ta kemi vetem duke votuar nr 86 dhe Partin e juaj ,Partin Demokristiane të Kosovës. Prandaj kërkojmë votën tuaj edhe për kandidatët tanë për Kuvend Komunal. Vetëm në atë mënyrë mund ta zhvillojmë dhe te sjellim investimet që kanë munguar ne këto vende,sepse  zeri demokristian do të jetë zëri i juaj i ashtu siç ,duhet  ka thën Shala.

 

Edhe në këtë takim PSHDK-ja mori mbeshtetje te fuqishme , PSDHK-ja po kthehet aty i takon. Të bashkuar për fitore, VOTO PSHDK nr. 86!

2017-10-11

Dega e PSHDK-së ne Dersnik mbajti tubimin elektoral më anëtarë dhe simpatizantë për ti dhënë mbështetje kandidatëve të PSHDK-së për Kuvend të Komunës.Ne këtë tubim ishin

prezent  kryetari i PSHDK-së Dr. Ukë Berisha dhe nënkryetari Prof. Ndue Shabani.

 

PSHDK po gëzon një mbështetje të fuqishme në të gjitha degët në Klinë gjithashtu edhe ne Dresnik.

 

#TëBashkuarpërFitore Voto nr. 86 PSHDK

2017-10-11

Vazhdojnë takimet me qytetaret dorë me dorë, përkrahja për PSHDK-në me nr. 86 është më e madhe se asnjëherë. Të bashkuar për fitore!

2017-10-08

Sot me 08.10.2017 dega e Ranocit mbajti tubimin elektoral më anëtarë dhe simpatizantë të PSHDK-së ku u shpalosë programi dhe vizioni e PSHDK-së për zhvillimin e Komunës së Klinës në katër vitet e ardhshëm.

Edhe në këtë tubim si edhe në të gjitha tubimet tjera të Komunës së Klinës, PSHDK-ja po gëzon përkrahje të madhe te qytetarët.

Në tubim ishte edhe Kryetari i PSHDK-së Dr. Ukë Berisha, nënkryetari Ndue Shabani dhe anëari e Kryesisë qendrore të PSHDK-s dhe Kryetar i BD-ve në Klinë Z. Tush Dedaj. #PSHDK86

2017-10-08

Ka vazhduar fushata zgjedhore e Pshdk -së në Kusar.

 

Ne kuadër të fushatës zgjedhore te 22 tetorit,PSHDK ka vazhduar me fushatën e saj ne Kusar të Gjakovës,nje pritje e jashtëzakonshme nga dega e PSHDK-së në

Kusar,të pranim ishin edhe zv/kryetari i PSHDK-së z.Zef Morina ,kryetari i BD-ve  Anton Shala dhe antarë të tjerë të kryesis qendrore,PSHDK mori një mbështetje të fuqishme nga dega e Kusarit dhe u deklaruan se masovikisht janë në mbeshtetje të Pshdk-sê.

 

#TëBashkuarPërFitore

2017-10-08

Dega e Zllakuqanit mbajti tubimin elektoral më anëtarë dhe simpatizantë të PSHDK-së ku u shpalosë programi dhe vizioni e PSHDK-së për zhvillimin e Komunës së Klinës në katër vitet e ardhshëme të qeverisjes.

Në këtë tubim si edhe në të gjitha tubimet tjera të Komunës së Klinës, PSHDK-ja po gëzon përkrahje të madhe te qytetarët, që garanton sukses. Demokristianët si çdo herë dëshmuan se janë besnik dhe treguan se janë të vendosur në mbështetje të PSHDK-së që tregon vlerësimin e tyre për punën tonë dhe besimin për angazhimin tonë.

Në tubim ishte edhe Kryetari i PSHDK-së Dr. Ukë Berisha, nënkryetari Ndue Shabani dhe anëari e Kryesisë qendrore të PSHDK-s dhe Kryetar i BD-ve në Klinë Z. Tush Dedaj

2017-10-08

Sot në zyren e PSHDK-së, Kryetari i PSHDK-së BD - Gjakovë Anton Shala me bashkëpunetorë, priti në takim punë përfaqesuesit e Misionit të Vëzhgimit të Zgjedhjeve nga Bashkimi Evropian. Temë diskutimi e këtij takimi ishte ecuria dhe mbarëvajtja e fushatës elektorale për zgjedhjet lokale të Tetorit!

2017-09-28

Partia Shqiptare Demokristiane e Kosovës, BD-ve në Klinë ka mbajtur tubimin elektoral për zgjedhjet lokale të 22 tetorit, në të cilin ka marrë pjesë edhe kryetari i partisë Dr. Ukë Berisha, zëvendëskryetari Z Zef Morina, ish Ministri punëve të jashtme Z. Emanuel Demaj, anëtarët e kryesisë Z. Ton Karaqi, Z. Pashk Syla dhe Z. Mark Komani.

 

Jemi në fillim të fushatës, PSHDK-ja në Klinë ka një elektorat stabil që u tregua edhe në zgjedhjet Parlamentare ...dhe besojmë se në zgjedhje lokale do të kemi rritje dhe presim mbështetje të parezervë nga qytetarët. Gjithashtu, është kërkuar angazhim dhe mobilizim edhe me i madh që në zgjedhjet e 22 tetorit mbështetja të jetë sa më e fuqishme.

Kosova, më shumë se për çdo parti, ka nevojë për një Parti demokristiane të fuqishme për arsye politike e kulturore, ngase partitë simotra, me bazë filozofinë kristiane, sot drejtojnë shumicën e vendeve Europiane, aty ku aspirojmë të integrohemi edhe ne.

Kosovës i duhet kjo parti, për të lidhë kohët dhe hallkat e shkëputura të kujtesës historike, që shpesherë po bëhet pengesë për të tashmen dhe të ardhmen e vendit.

PSHDK-ja me njerëz të dinjitetshem qëndron krenare prapa ideve, vlerave dhe filozofisë demokristiane, vlera këto që në Kosovë po nëpërkëmbën keq.

Enderra për Kosovën si krejt Europa, është më e afërt, më e natyrshme dhe më domethënëse, me një parti të fortë demokristiane, që mund të jetë avokatja më e mirë e kauzës shqiptare në botën përendimore

2017-09-23

Ne një ceremoni madhështore në zyren e partis, në pranin e kandidateve për asamblen komunale, anetareve të kryesisë dhe aktivistave u bë hapja zyrtare e fushatës zgjedhore të PSHDK-së në Gjakovë. Kryetari i PSHDK-së në Gjakovë Z. Anton Shala, uroj për hapjen e fushates duke uruar te gjithë kandidatet dhe njekohesisht shpalosi nje pjese te platformes politike te PSHDK-së ne keto zgjedhje.

 

Të Bashkuar për Fitore

Klikonë link për të shfaqur videon

https://www.youtube.com/watch?v=pI7P7QWs9Rc

2016-12-11

Sot në Kuvendin e VIII të Bashkësisë së degëve të PSHDK-së në Gjakovë, pas një procesi fer dhe demokratik, në garën për kryetar të BD-ve të PSHDK-së në Gjakovë, u zgjodh kryetar Anton Shala.

Nga ky kuvend gjithashtu u zgjedh  edhe kryesia e re e BD-PSHDK-së Gjakovë. Gjakova është bastioni kryesor i PSHDK-së.

2016-12-11

E them me përgjegjësi të plotë, se mungesa e zërit të demokristianëve në Institucionet e Kosovës, në Parlamentin e Kosovës, ka dobësuar dukshëm imazhin e vendit. Kosova ka nevojë për parti që kultivojnë frymën e paqes, tolerancës, drejtësisë dhe solidaritetit.