PSHDK-Austri

Zgjedhja e Kryetarit te deges se PSHDK-se Viene.

Takimin e hapi kryetari i BD për Austrinë 
z.Vilson Pepaj, i cili pasi pershendeti 
mysafiret dhe te pranishmit, Duke ju uruar 
mirseardhje bëri një rezyme të shkurtër të 
historikut të PSHDK-ës në Austri dhe 
gjëndjen aktuale, në të cilën po kalon 
Partia. Pas këtij referimi të shkurter te 
z.Pepaj fjalen e mori z. Martin Gjonaj i cili 
pasi pershendeti te pranishemit shpalosi ne 
pika te shkurtra planin per riorganizimin e 
deges se PSHDK-se ne Vjene. 
Më pas u proçedua me propozimet dhe 
zgjedhjen e kryetarit te deges se PSHDK-se Vjene.
Pasi ju dha votbesimi kryetarit të 
sapozgjedhur z.Martin Gjonaj, ai mori 
fjalën, ku falënderoi dhe përshëndeti të 
pranishmit për detyrën e besuar, ku edhe u 
zotua se do të bashkpunojë ngushtë me të 
gjithë anëtarët dhe simpatizantët eTakimin e hapi kryetari i BD për Austrinë 
z.Vilson Pepaj, i cili pasi pershendeti 
mysafiret dhe te pranishmit, Duke ju uruar 
mirseardhje bëri një rezyme të shkurtër të 
historikut të PSHDK-ës në Austri dhe 
gjëndjen aktuale, në të cilën po kalon 
Partia. Pas këtij referimi të shkurter te 
z.Pepaj fjalen e mori z. Martin Gjonaj i cili 
pasi pershendeti te pranishemit shpalosi ne 
pika te shkurtra planin per riorganizimin e 
deges se PSHDK-se ne Vjene. 
Më pas u proçedua me propozimet dhe 
zgjedhjen e kryetarit te deges se PSHDK-se Vjene.
Pasi ju dha votbesimi kryetarit të 
sapozgjedhur z.Martin Gjonaj, ai mori 
fjalën, ku falënderoi dhe përshëndeti të 
pranishmit për detyrën e besuar, ku edhe u 
zotua se do të bashkpunojë ngushtë me të 
gjithë anëtarët dhe simpatizantët e PSHDK-së.

Takimi u mbyll me një koktejl të rastit.

 

 

 

Me Respekt Datë: 23.06.2014
Mr.sc Martin Gjonaj

Kryetari i BD-ve të PSHDK-së në Austri Vilson Pepaj ,vizitoi degën e PSHDK-së në Wr.Neustadt

21.04.2013            Wien

Wr.Neustadt:Takimi mes përfaqsuseve te BD-ve tëPshdk-së Austri, dhe përfaqsuseve te kryesis te degës së Pshdk-së Wr.Neustadt.


Në këtë takim u diskutua bashkpunimi edhe me i ngusht për te kontribuar në faktorizimin e PSHDK-së ,gjithashti në këtë takim u shperndan edhe  libreza te antaresis,për antarët e degës së Wr.Neustadt.

Takimin e hapi kryetari i degës së PSHDK-sënë  Winer Neustadt z. Mark Gjuraj, i cili pasi përshendeti  të pranishmit, bëri një përmbledhje të shkurtër mbi zhvillimet e fundit dhe gjendjën aktuale në degën e Wr.Neustadt,në ketë takim fjalën e moren edhe kryetari i BD-ve të PSHDK-së në Austri Vilson Pepaj dhe kryetari i degës se Vienës Bernard Perlaskaj.

Në fjalën e tyre, delegacioni nga Viena shpalosi disa pika dhe ide që do te kontribonin për një bashkpunim akoma edhe me të mir,në mes te degës së Wr.Neustadit dhe BD-ve të Pshdk-së në Austri.

Ndërsa kryetari i BD-ve të PSHDK-së në Austri z.Vilson Pepaj, i informoi te pranishmit për zhvillimet e fundit në Kosovë dhe vaqanerisht  zgjedhjën e "ngërqit" ne BD- ve nëGjakove.
Në fundë të takimit të gjithë u dakorduan që te punojnë sebashku për te kontribuar në institucionalizimin e PSHDK-së

 

Zyra për Informim e BD-ve të PSHDK-së Wienë

Kryetari I BD-ve në Austri Vilson Pepaj ,është takuar me pëfaqsuesit e Partis Popullore te Austris (OVP) në Vienë

28.02.2013 Vien

Siç ishte paralajmeruar, në selin e Partise Popullore Austriake (ÖVP), u mbajtë takimi prezantues mes Kryetarit të BD-ve në Austri z. Vilson Pepaj, kryetarit te degës së Vjenes z. Bernard Perlaskaj dhe sekretarit të BD-ve per Austri z. Dr. Sc. Tune Lazri.
Delegacioni nga PSHDK u prit me një shum miqësisht nga përfaqsuesit e OVP-së nga Dr. Fritz Aichinger Klubobmann, Mag. Monika Reiner, zevendese e zyres internacionale dhe Patrik F.P. Voller përfaqesues për komunikim nderkombëtar.
Ne u dakorduma mes vete që te vazhdojm takime me te shpeshta,dhe te fillojm një bashkpunim te ndërsjellët mes PSHDK-së dhe OVP-së.
Sekretari i BD- ve te PSHDK - së për Austri ,prezantoi disa pika konkrete për bashkpunim mes vete, dhe te dyja palet u dakorduan që këto pika bashkpunimi te konkretizohen ne një takim te ardhshëm.

Zyra për informim e PSHDK-së BD-ve Pshdk Austri

Dega e Pshdk-së në Vien te Austris ka mbajtur mbledhje e radhës në te cilën është zgjedhur edhe kryetari i kësaj dege z.Bernard Perlaskaj

 

 

13-01-2013             22:24

 

 

Vienë

Dega e Pshdk-së në Vien te Austris ka mbajtur mbledhje e radhës në te cilën është zgjedhur edhe kryetari i kësaj dege z.Bernard Perlaskaj

Takimin e hapi kryetari i BD për Austrinë dhe njekohesisht kryetari i deges Vjene z.Vilson Pepaj, i cili pershendeti te pranishmit dhe anetaret e kryesise se deges per Vjene dhe beri një rezyme të shkurtër të historikut të PSHDK-ës në Austri dhe gjëndjen aktuale në të cilën po kalon Partia. Pas këtij referimi të shkurter te z.Pepaj, fjalen e mori sekretari i BD per Austri z.Tune Lazri i cili prezantoi anetarin e ri te kesaj dege dhe njekohesisht kandidatin per postin e kryetarit te deges per Vjene z.Bernard Perlaska. Pasi Z. Perlaska beri nje prezantim te shkurter te vetes, u kalua ne votim. Kryesia e deges se Vjenes e votoi ne menyre unanime kandidatin Perlaska per kryetar te deges Vjene. 
Kryetari i sapoemeruar z. Bernard Perlaska shpalosi disa pika dhe ide, qe do te kontribuonin ne çuarjen perpara dhe faktorizimin e jetes institucionale te PSHDK-se, te cilat u perkrahen me unanimitet nga te pranishemit. Kryetari i sapozgjedhur u zotua per bashkepunim te metejshem per qellimin e vetem institucionalizimin e PSHDK-se.
Kryetari i BD për Austrinë z.Vilson Pepaj i njoftoi mysafiret dhe te pranishmit per punen tashme ne fazen perfundimtare per pergatitjet qe po behen per takimin me disa parti qe veprojne ne Austri.
Mbledhja u permbyll me nje fryme bashkepunimi. 

Sekretari i BD se PSHDK-se Austri 

DR.Sc.Tune Lazri

Vilson Pepaj: Jemi në fazën përfundimtare në përpilimin e një platforme që do t'i dërgohet për propozim kryesisë qendrore,dhe kryetarit të PSHDK-së Dr. Ukë Beriësha.

14:43        17.10.2012

 

Ne kryeqytetin e Austris në Vienë u zhvillua  takim mes përfaqesuesve të BD-ve të PSHDK-së për Austrine dhe përfaqesuesve te kryesisë qendrore të PSHDK-së njekohësisht te BD-ve te PSHDKsë në Zvicre.

Tema e takimit ishte bashkepunimi i ngushte për te kontribuar në faktoizimin e PSHDK-së,si dhe në jeten institucionale dhe politike te Kosovës. Takimin e hapi kryetari i BD-së për Austrinë z.Vilson Pepaj, i cili pasi pershendeti mysafiret dhe të pranishmit, duke ju uruar mireseardhjen, beri një permbledhje të shkurtër të historikut të PSHDK-ës në Austri dhe gjëndjen aktuale, në të cilën po kalon Partia. Pas këtij fjalimi të shkurter te z.Pepaj, fjalën e moren mysafiret nga BD-ve të Zvicrës z. Lazer Ukgjini, njëkohesisht edhe Nënkryetar i PSHDK-së dhe z. Gjoke Paloka, Koordinator i PSHDK-së për diasporën. Ne fjalen e tyre, delegacioni nga Zvicra shpalosi disa pika dhe ide që do te kontribuonin në faktorizimin e jetës institucionale të PSHDK-së, të cilat u përkrahen ne unanimitet nga përfaqesuesit të BD-ve për Austrine. Gjithashtu kryetari i BD për Austrinë z.Vilson Pepaj i informoi mysafiret dhe të pranishmit për punën e tyre ,gjithashtu z.Pepaj tha se jemi në fazën përfundimtare në përpilimin e një platforme që do t'i dërgohet për propozim kryesisë qendrore,dhe kryetarit të PSHDK-së Dr. Ukë Beriësha.

Takimi u përmbyll me një frymë miqësore. Te dyja bashkësitë e degëve dhanë pelqimin për bashkepunim të metejshëm në te ardhmën, për te kontribuar në institucionalizimin e PSHDK-së. Me Respekt i Juaji Vjene.

 

DR.Sc.Tunë Lazri